INZERCE
Zdroj: Paul_Brighton from Getty Images
Skotské vejce
Tradiční britský recept, který je oblíbeným jídlem po celém světě. Připravuje se z vařených vajec obalených v masovém těstíčku.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 6 ks vejce
- 500 g mleté maso
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česnek
- 200 g strouhanka
- 2 čajové lžičky Sůl
- 1 čajová lžička černý pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Čtyři vejce uvaříme ve vroucí vodě po dobu 9 minut, aby byly natvrdo. Poté je opláchneme studenou vodou a opatrně oloupeme.
2. Krok
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a přimícháme do mletého masa. Přidáme koření a sůl podle chuti.
3. Krok
V rukou tvarujeme masové placky, na které položíme vařené vejce. Potom maso obalíme kolem vejce, aby bylo celé zakryté.
4. Krok
Poté každé vejce obalíme ve šlehačce 2 vejci a ve strouhance.
5. Krok
Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme skotské vejce ze všech stran dozlatova.
6. Krok
Podáváme hotová skotská vejce teplá s oblíbenou přílohou.