INZERCE

Zdroj: Paul_Brighton from Getty Images

Skotské vejce

Tradiční britský recept, který je oblíbeným jídlem po celém světě. Připravuje se z vařených vajec obalených v masovém těstíčku.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 6 ks vejce Přidáno do
  • 500 g mleté maso Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česnek Přidáno do
  • 200 g strouhanka Přidáno do
  • 2 čajové lžičky Sůl Přidáno do
  • 1 čajová lžička černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Čtyři vejce uvaříme ve vroucí vodě po dobu 9 minut, aby byly natvrdo. Poté je opláchneme studenou vodou a opatrně oloupeme.

2. Krok

Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a přimícháme do mletého masa. Přidáme koření a sůl podle chuti.

3. Krok

V rukou tvarujeme masové placky, na které položíme vařené vejce. Potom maso obalíme kolem vejce, aby bylo celé zakryté.

4. Krok

Poté každé vejce obalíme ve šlehačce 2 vejci a ve strouhance.

5. Krok

Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme skotské vejce ze všech stran dozlatova.

6. Krok

Podáváme hotová skotská vejce teplá s oblíbenou přílohou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty