INZERCE
Zdroj: FB: Recepty bez lepku
Skořicový estonský kringel
INZERCE
Ingredience
porce
8
Těsto:
- 1 Lžíce cukr
- 1 lžička sůl
- 50 g máslo
- 2 ks žloutek
- 250 ml mléko
- 40 g droždí
- 600 g hladká mouka
Náplň:
- 100 g máslo
- 10 lžic cukr krupice
- 3 lžíce Mletá skořice
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru a mouky a nechte několik minut kynout.
2. Krok
Připravený kvásek vlijeme do hladké mouky smíchané se lžičkou soli.
3. Krok
Přidáme rozpuštěné máslo, zbytek mléka, žloutky a vypracujeme tužší těsto.
4. Krok
Těsto necháme na teplém místě vykynout.
5. Krok
Poté těsto rozdělíme na 2 poloviny a každou část rozválíme na plát o rozměrech asi 40 x 30 cm.
6. Krok
Potřeme změklým máslem, posypeme cukrem a skořicí.
7. Krok
Těsto zabalíme jako roládu a uprostřed nařízneme, pak pruhy srolujeme do věnce, přeneseme na plech a necháme chvíli kynout.
8. Krok
Estonský skořicový kringel pečeme 15 minut při 180 °C, poté teplotu snížíme na 150 °C a pečeme dalších 30 minut.