Skořicové šneky
Pojďme si udělat kávu či čaj a zakousnout tuto super podzimní klasiku
Ingredience
Kynuté těsto
- 400 g hladká mouka
- 40 g cukr
- 1 vanilkový cukr
- 1 sušené droždí
- 1⁄2 čl sůl
- 1 vejce
- 180 ml mléko
- 50 g rozpuštěné máslo
Náplň
- 90 g máslo
- 60 g Třtinový cukr
- 1 pl skořice
- 2 jablko
Poleva
- 80 g moučkový cukr
- 3 pl voda
- 2 čl skořice
Ostatní
- 80 ml plnotučné mléko
- 1 vejce
- 1 čl máslo
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve smícháme prosátou mouku s cukry, solí a droždím a poté přidáme vejce, vlažné mléko, máslo a nejlépe v robotu zpracujeme na těsto
Těsto dáme přikryté v míse na teplé místo (ne však více než 40 stupňů) na 2 hodiny kynout
Vykynuté těsto rozválíme na obdélník
80g změklého másla vyšleháme přidáme skořici a třtinový cukr a smícháme aby nám vznikla krémová konzistence
Těsto rovnoměrně potřeme skořicovou náplní
Dvě menší jablka, popřípadně jedno velké oloupeme, nahrubo nastrouháme a na 10g másla chvíli orestujeme a rozprostřeme též po celé ploše těsta
Těsto srolujeme a odkrajujeme cca 4cm tlusté kusy, které skládáme do lehce vymazané formy
Formu přikryjeme a opět dáme na 30 minut na teplé místo dokynout
Šneky polijeme mlékem a pomažeme rozkvrdlaným vejcem
Šneky pečeme při 180° (horní a spodní ohřev) dozlatova
Smícháme všechny suroviny na polevu a upečené šneky s ní dle libosti pocákáme či potřeme Dobrou chuť