INZERCE
Zdroj: MarekPhoto's Images from Canva
Škoricové hvězdičky
Tradiční vánoční cukroví, které nesmí chybět na žádném vánočním stole. Škoricové hvězdičky jsou křehké, voňavé a jejich příprava je jednoduchá.
INZERCE
Ingredience
porce
30
- 2 kus Vaječný bílek
- 130 g moučkový cukr
- 100 g Mleté mandle
- 1⁄2 kl citronová šťáva
- 1 pl Mletá skořice
- 1 kl Mletý hřebíček
- 100 g lískové ořechy
- 1 kl citronová kůra
- 1 kl Vanilkový extrakt
- sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Vyšlehejte bílky se špetkou soli.
2. Krok
Po chvíli přidejte cukr a citronovou šťávu a šlehejte do tuha.
3. Krok
Třetinu krému dejte stranou a do zbytku vmíchejte mleté mandle a ořechy, koření, vanilku a citronovou kůru.
4. Krok
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na dvě hodiny do chladničky.
5. Krok
Předehřejte troubu na 150 °C.
6. Krok
Posypte váleček moučkovým cukrem a těsto rozválejte na tloušťku 6 mm.
7. Krok
Z těsta vykrájejte hvězdičky a potřete je bílkem.
8. Krok
Hvězdičky pečte pomalu 15 minut, aby poleva ztuhla, ale nezhnědla.