Skořicová vosí hnízda
Ingredience
- 350 g hladká mouka
- 250 ml polotučné mléko
- 100 g máslo
- 50 g krystalový cukr
- 21 g čerstvé droždí
- Štipka sůl
- 1 bal skořicový cukr
- 2 pl Moučkový cukr
- 2 kl skořice
Nejnovější letáky
Postup
Do mírně ohřátého mléka rozdrobte droždí, přidejte asi 1 KL cukru a nechte vzejít kvásek. V míse smíchejte mouku, sůl a zbytek cukru, přilijte hotový kvásek a 50 g másla pokojové teploty. Těsto vypracujte ručně. Moje těsto hnětl můj šikovný robot. 🙂 Poté těsto přikryjte utěrkou a nechte ho na teplém místě alespoň 45 minut kynout.
Zatímco těsto kyne, můžete si připravit skořicovou náplň smícháním 50 g měkkého másla, cukru, skořicového cukru a skořice.
Asi po 45 minutách kynutí můžeme s těstem pracovat. Vyválíme ho na pomoučené desce, potřeme skořicovou náplní, srolujeme jako roládu a nakrájíme na kolečka. Nakrájená kolečka položíme na plech s pečicím papírem, necháme ještě 15 minut kynout a potřeme mlékem pokojové teploty. Pečeme při 200 °C 15-20 minut.
A jsme hotovi. 🙂