INZERCE
Zdroj: vasiliybudarinphotos from Canva
Skopové klobásy
Recept na domácí skopové klobásy.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg Skopové
- 2 kl Soli
- 1 kl Mletý černý pepř
- 1 kl Mletá sladká paprika
- 1 lžíce Sušený rozmarýn
- 4 stroužky Česnek
- Ovčí střeva
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Na začátek si připravíme maso. Skopové maso očistíme od tuku a tepen a nakrájíme na menší kousky. Nejlepší je použít mlýnek na maso se středně velkými otvory, aby měl salám správnou konzistenci. Pokud mlýnek nemáte, můžete maso také nakrájet velmi najemno.
2. Krok
Poté maso smíchejte se všemi druhy koření. Přísady dobře promíchejte a přejděte k plnění klobás do střívek.
3. Krok
Nakonec klobásy svažte a nechte je v lednici, aby se chutě pěkně propojily. Minimální doba je 12 hodin, ale nejlepší je nechat klobásy odpočinout do druhého dne.
4. Krok
Pak je můžeme osmažit na pánvi nebo použít ke grilování.