Zdroj: Pixabay: HomeMaker
Silvestrovský muffin
Na silvestrovské oslavy a přípitky šampaňským je tento muffin ideální sladkou pochoutkou. Neváhejte ji připravit a užijte si slavnostní atmosféru s rodinou. Přeji vám příjemné pečení!
Ingredience
- 25 dkg Mouka
- 10 dkg cukr
- 1 balíček prášek do pečiva
- 1 balíček vanilkový cukr
- 1 dl mléko
- 2 vejce
- 10 dkg máslo
- 2 polévková lžíce Kakaový prášek
- 15 dkg Hořká čokoláda
- 1 balíček Papír na muffiny
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Formy na muffiny vyložte papírem.
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Je důležité, aby se vše důkladně promíchalo, protože tak budou mít muffiny rovnoměrnou strukturu.
V jiné míse smíchejte mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Před přidáním k ostatním ingrediencím nechte vejce několik minut zahřát na pokojovou teplotu, aby se lépe spojila.
Přidejte dříve smíchané suché přísady k vaječné směsi a dobře promíchejte. Příliš dlouhé míchání může způsobit, že muffiny ztvrdnou, proto míchejte, dokud se ingredience nespojí.
Těsto rozdělte na polovinu a do jedné poloviny přidejte kakaový prášek.
Lžící rozdělte těsto do formiček na muffiny, nejprve obyčejné a pak kakaové. Těsto nabírejte malou lžičkou, aby se vám nelepilo na ruce.
Muffiny pečte v předehřáté troubě asi 30 minut. Ke konci pečení je opatrně vyzkoušejte špejlí, abyste se ujistili, že se nepřipalují.
Před konzumací muffiny nechte zcela vychladnout. Typickou chybou v novoročním shonu je, že je zapomeneme nechat vychladnout a čokoláda může být horká.