Shakshouka
Shakshouka je tradiční severoafrická a středomořská pochoutka, která je ideální na snídani či brunch. Představuje perfektní mix pikantní rajčatové omáčky a vajec vyrůstajících přímo v tomto bohatém sosu. Zároveň je tato pochoutka velmi zdravá a výživná.
Ingredience
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 Červená paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička papriky
- špetka chilli
- 1 plechovka nasekaných rajčat
- sůl a pepř dle chuti
- 4 vejce
- Petržel pro ozdobení
Nejnovější letáky
Postup
Na olivovém oleji osmažíme nakrájenou cibuli a papriku.
Po asi 5 minutách přidáme nakrájený česnek, kmín, papriku a chilli, směs opečeme další vteřiny.
Poté přidáme rajčata a osolíme, opepříme podle chuti.
Naše směs necháme na mírném ohni jemně probublávat asi 10-15 minut, mezi tím příležitostně zamícháme.
Nakonec do omáčky opatrně vklepneme vejce a vše necháme na poklidném ohni asi 10 minut, nebo dokud nejsou vejce na vaší požadované konzistenci.
Před podáváním shakshouku posypeme nasekanou petrželí.