INZERCE

Seminaked cake

Naked cake je svěží a okouzlující dort, který vyniká svou jednoduchostí a přirozeným vzhledem. Jeho charakteristickým znakem je absence vrstvy polevy nebo krému na povrchu. Krém do naked cake je velice jednoduchý na přípravu a skvěle chutná!

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 2 hrnky hladké mouky Přidáno do
  • 2 lžičky prášku do pečiva Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • 1 hrnek cukru Přidáno do
  • hrnek másla Přidáno do
  • 3 vejce Přidáno do
  • 1 lžička vanilkového extraktu Přidáno do
  • hrnek mléka Přidáno do
  • 500 g mascarpone Přidáno do
  • šlehačka Přidáno do
  • cukr moučka Přidáno do
  • čerstvé ovoce Přidáno do
INZERCE

Postup

80 min.
1. Krok

Nejprve si předehřejte troubu na cca 180 °C a připravte si dvě dortové formy.

2. Krok

Vyložte je pečícím papírem či je vymažte máslem a posypte moukou.

3. Krok

Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.

4. Krok

Odložte poté stranou.

5. Krok

V další misce vyšlehejte máslo a cukr dohladka a nadýchaného.

6. Krok

Poté postupně přidejte vejce, jedno po druhém, a dobře promíchejte. Přidejte vanilkový extrakt a znovu promíchejte.

7. Krok

Postupně přidávejte směs suchých ingrediencí a mléko do mísy s máslovou směsí, střídavě začínající a končící suchými ingrediencemi. Směs promíchejte dohromady, dokud se správně nespojí.

8. Krok

Rozdělte těsto rovnoměrně mezi dvě dortové formy.

9. Krok

Vyhladťe povrchy lžící či vyrovnávací špachtlí.

10. Krok

Pečte v předehřáté troubě cca 25-30 minut, dokud korpusy nejsou zlatavé a při vložení zapíchnuté špejle do středu dortu nevyjde suchá.

11. Krok

Nechte korpusy vychladnout v formech asi 10 minut, poté je opatrně vyjměte a nechte úplně vychladnout na pečicím papíru či na mřížce.

12. Krok

Mezitím připravte krémovou náplň.

13. Krok

Ve velké misce smíchejte mascarpone, šlehačku a cukr moučka.

14. Krok

Šlehejte směs do tuha, až je krém připraven k použití.

15. Krok

Až jsou korpusy úplně vychlazené, připravte se na skládání dortu. Položte jeden korpus na servírovací talíř a potřete ho vrstvou krému. Přidejte čerstvé ovoce na vrstvu krému a pokračujte druhým korpusem.

16. Krok

Pokračujte opětovným potřením korpusu vrstvou krému a ozdobte ovocem a čerstvými květinami dle vašeho gusta.

17. Krok

Dort podávejte ihned, nebo ho nechte v chladničce odpočinout alespoň 1 hodinu, aby krém pěkně ztuhnul.

18. Krok

Naked cake recept je u konce!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty