Seminaked cake
Naked cake je svěží a okouzlující dort, který vyniká svou jednoduchostí a přirozeným vzhledem. Jeho charakteristickým znakem je absence vrstvy polevy nebo krému na povrchu. Krém do naked cake je velice jednoduchý na přípravu a skvěle chutná!
Ingredience
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- sůl
- 1 hrnek cukru
- hrnek másla
- 3 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- hrnek mléka
- 500 g mascarpone
- šlehačka
- cukr moučka
- čerstvé ovoce
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si předehřejte troubu na cca 180 °C a připravte si dvě dortové formy.
Vyložte je pečícím papírem či je vymažte máslem a posypte moukou.
Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
Odložte poté stranou.
V další misce vyšlehejte máslo a cukr dohladka a nadýchaného.
Poté postupně přidejte vejce, jedno po druhém, a dobře promíchejte. Přidejte vanilkový extrakt a znovu promíchejte.
Postupně přidávejte směs suchých ingrediencí a mléko do mísy s máslovou směsí, střídavě začínající a končící suchými ingrediencemi. Směs promíchejte dohromady, dokud se správně nespojí.
Rozdělte těsto rovnoměrně mezi dvě dortové formy.
Vyhladťe povrchy lžící či vyrovnávací špachtlí.
Pečte v předehřáté troubě cca 25-30 minut, dokud korpusy nejsou zlatavé a při vložení zapíchnuté špejle do středu dortu nevyjde suchá.
Nechte korpusy vychladnout v formech asi 10 minut, poté je opatrně vyjměte a nechte úplně vychladnout na pečicím papíru či na mřížce.
Mezitím připravte krémovou náplň.
Ve velké misce smíchejte mascarpone, šlehačku a cukr moučka.
Šlehejte směs do tuha, až je krém připraven k použití.
Až jsou korpusy úplně vychlazené, připravte se na skládání dortu. Položte jeden korpus na servírovací talíř a potřete ho vrstvou krému. Přidejte čerstvé ovoce na vrstvu krému a pokračujte druhým korpusem.
Pokračujte opětovným potřením korpusu vrstvou krému a ozdobte ovocem a čerstvými květinami dle vašeho gusta.
Dort podávejte ihned, nebo ho nechte v chladničce odpočinout alespoň 1 hodinu, aby krém pěkně ztuhnul.
Naked cake recept je u konce!