Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=vz98SozJPwk
Segedinský guláš
Pokud máte v chladných zimních měsících rádi vydatná a šťavnatá dušená jídla, je pro vás segedínský guláš jako stvořený. Jedná se o slavný maďarský guláš z vepřového masa a kysaného zelí.
Ingredience
- 1 kg vepřových kostek ideálně z plece nebo použijte g vepřových kostek a 500 hovězích kostek
- 4 Lžíce rostlinného oleje
- 30 g hladké mouky
- 500 g kysaného zelí ze sklenice
- 1 lžička soli
- 1 lžička bílého pepře
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušené majoránky
- 5 lžic sladké papriky
- 2 stroužky česneku
- 3 Lžíce rajčatového protlaku
- 500 ml hovězího nebo zeleninového vývaru
Nejnovější letáky
Postup
Maso osolte a opepřete. Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo. Česnek rozdrťte. Kysané zelí slijte přes síto.
Ve velkém hrnci rozehřejte olej a maso na něm opečte dohněda.
Nyní maso obalíme v mouce a za stálého míchání dále opékáme.
Přidejte cibuli a pokračujte ve smažení, dokud nezprůsvitní. Snižte teplotu a přidejte mletou papriku (dbejte na to, aby se nepřipálila, protože by zhořkla). Přidejte sůl, pepř, kmín, tymián, majoránku (affiliate link), rajčatový protlak, česnek a krátce orestujte spolu s masem a cibulí.
Přilijte zeleninový vývar (affiliate link), hrnec přikryjte pokličkou a vařte nebo asi 30 minut na mírném ohni.
Nyní přidejte okapané kysané zelí a promíchejte s masem. Hrnec opět přikryjte a vařte dalších 30 minut.
Podávejte s kopečkem zakysané smetany. (zakysanou smetanu je lepší přidat až při podávání, protože jinak nelze guláš později ohřát).