INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/SOdmfbRzcvQF08UF3z1U/43bc466f967c8ef2913ee9a980fc4a.jpeg)
Šašlík
Autentický kaukazský šašlik.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 2 polévková lžíce ocet
- 1 polévková lžíce mletý černý pepř
- 1 pl sůl
- 6 ks cibule
- 1 citronová šťáva
- 11⁄2 kg jehněčí kýta
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Do velké mísy dáme koření, sůl, ocet a na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme šťávu z citrónu a všechno dobře společně promícháme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/SOdmfbRzcvQF08UF3z1U/b2de425735079fac70e5820da75e67.jpeg)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Jehněčí maso očistíme a nakrájíme na velké kousky. Přidáme je k cibulové směsi. Zakryjeme fólií a necháme 3-6 hodin odpočívat. Nejlépe celou noc.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/SOdmfbRzcvQF08UF3z1U/25f093e79484ba766f2c84850935a8.jpeg)
Zdroj: Youtube
3. Krok
Maso napícháme na jehlu a můžeme grilovat. Během grilování pravidelně otáčíme, aby bylo maso ze všech stran opečené.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/SOdmfbRzcvQF08UF3z1U/da4a69f32f4bb0d8ad21f35648ee2f.jpeg)
Zdroj: Youtube