INZERCE
Zdroj: ildipapp from Canva
Salát z kysaného zelí s jablky
Šťavnatý a chutný salát z kysaného zelí s jablky plný vitamínů, který je ideální jako příloha k jídlům nebo jen tak ke svačině.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g kysané zelí
- 2 ks jablka
- 1 ks cibule
- 50 ml olej
- 2 lžíce cukr
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
15 min.
1. Krok
Zelí vyjmeme z nádoby a necháme okapat. Pokud je příliš kyselé, můžeme ho opláchnout pod studenou vodou.
2. Krok
Jablka a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Jablka můžeme pokapat citronovou šťávou, aby nezčernala.
3. Krok
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cukr a jemně karamelizujeme. Poté přidáme cibuli a podusíme, dokud nezměkne.
4. Krok
Do pánve přidáme kysané zelí a jablka, promícháme a podusíme dalších 5 minut.
5. Krok
Hotový salát necháme vychladnout a poté ho můžeme podávat.