Zdroj: RitaE from Pixabay
Rychle připravená nejlepší zelná sůl na světě
V posledních letech jsem zkoušela různé recepty na zelný salát. Tento recept, který vám zde předkládám, se ukázal jako všeobecně oblíbený a chutný. Tento zelný salát se jednoduše připravuje z krouhaného bílého zelí, mrkve a lehké octovo-olejové zálivky a je vynikající přílohou ke grilování nebo jiným hlavním jídlům. Rychlá a snadná příprava !
Ingredience
- 1 velké Bílé zelí
- 2 střední velikost mrkev
- 1 Cibule
- 125 ml Bílý vinný ocet
- 125 ml Slunečnicový nebo řepkový olej
- 100 g cukr
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Zelí pro přípravu salátu coleslaw rozkrojte napůl a odstraňte stonek. Poté zelí a mrkev jemně nakrouhejte nebo nastrouhejte. Já dávám přednost strouhání, protože zelí zůstane křupavé a salát získá příjemnou strukturu.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Jemně nakrájená cibule dodá salátu křupavost a potřebný cibulový nádech.
Ve velké míse dobře promíchejte vinný ocet, olej a cukr. Zde je důležité ingredience opravdu dobře prošlehat, dokud se cukr zcela nerozpustí, aby salát získal správnou sladkost.
Do mísy přidejte nakrájenou zeleninu, osolte ji, opepřete a dobře promíchejte. Protože zelí obsahuje hodně vody, přidejte o něco více soli než obvykle. Salát by měl nyní hodinu stát, dokud se zelí trochu neusadí.
Po hodině nejlepší zelný salát na světě dobře promíchejte a podle potřeby znovu osolte, opepřete a oslaďte. Nechte salát ještě hodinu odstát a poté podávejte.