INZERCE

Zdroj: Freepik

Rychlé a snadné smažení směsi mořských plodů

Toto je jedno z mých nejoblíbenějších rychlých a snadných domácích jídel - krásné smažené mořské plody. Je to zdravá nabídka plná důležitých živin z různých druhů zeleniny a mořských plodů.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 400 gms Smíšené mořské plody (chobotnice, krevety, hřebenatky) Přidáno do
  • 1 červená paprika, nakrájená na plátky Přidáno do
  • 1 zelená paprika, nakrájená na plátky Přidáno do
  • 1 Žlutá cibule, nakrájená na plátky Přidáno do
  • 2 Jarní cibulka nakrájená na plátky Přidáno do
  • 2 stroužky česnek, mletý Přidáno do
  • 1 čajová lžička čerstvý zázvor, mletý Přidáno do
  • 2 polévková lžíce rostlinný olej Přidáno do
  • 1 polévková lžíce ústřicová omáčka Přidáno do
  • 1 polévková lžíce sójová omáčka Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 1 čajová lžička Kukuřičná mouka smíchaná s jednou polévkovou lžící vody Přidáno do
  • Rýže vařená v páře k podávání Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Začněte přípravou všech ingrediencí - nakrájejte zeleninu na plátky a prolisujte česnek a zázvor. Jedná se o rychlé smažení, a pokud budete mít vše připravené, zajistí to hladký průběh vaření. Podle mých zkušeností dosáhnete nejlepších výsledků, když si vše připravíte předem.

2. Krok

Rozpalte velkou pánev nebo pánev wok na středním plameni. Přidejte rostlinný olej, česnek a zázvor. Smažte je asi minutu, dokud nezačnou vonět. Nezapomeňte, že zde vytváříte chuťový základ pro smažení, takže tento krok neuspěchejte.

3. Krok

Přidejte cibuli a papriku a smažte je asi 2-3 minuty, nebo dokud nezačnou měknout. Tajemství dobrého smažení spočívá v udržování vysoké teploty po celou dobu vaření, takže se nenechte zlákat ke snížení teploty.

4. Krok

Do pánve přidejte směs mořských plodů a dobře promíchejte. Dávejte pozor, abyste je nepřevařili, protože mohou rychle ztvrdnout. Většině mořských plodů obvykle stačí tři minuty.

5. Krok

Vmíchejte ústřicovou omáčku, sójovou omáčku, sůl a pepř. Poté přidejte směs kukuřičné mouky, která pomůže omáčku zahustit a dodá jí restaurační lesk.

6. Krok

Nakonec přidejte nakrájenou jarní cibulku a naposledy promíchejte.

7. Krok

Podávejte je s rýží vařenou v páře a pochutnejte si na domácím smaženém pokrmu z mořských plodů.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

515 recepty

Saláty

264 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2754 recepty

Droždí

242 recepty