Zdroj: Freepik
Rychlé a snadné smažení směsi mořských plodů
Toto je jedno z mých nejoblíbenějších rychlých a snadných domácích jídel - krásné smažené mořské plody. Je to zdravá nabídka plná důležitých živin z různých druhů zeleniny a mořských plodů.
Ingredience
- 400 gms Smíšené mořské plody (chobotnice, krevety, hřebenatky)
- 1 červená paprika, nakrájená na plátky
- 1 zelená paprika, nakrájená na plátky
- 1 Žlutá cibule, nakrájená na plátky
- 2 Jarní cibulka nakrájená na plátky
- 2 stroužky česnek, mletý
- 1 čajová lžička čerstvý zázvor, mletý
- 2 polévková lžíce rostlinný olej
- 1 polévková lžíce ústřicová omáčka
- 1 polévková lžíce sójová omáčka
- sůl a pepř podle chuti
- 1 čajová lžička Kukuřičná mouka smíchaná s jednou polévkovou lžící vody
- Rýže vařená v páře k podávání
Nejnovější letáky
Postup
Začněte přípravou všech ingrediencí - nakrájejte zeleninu na plátky a prolisujte česnek a zázvor. Jedná se o rychlé smažení, a pokud budete mít vše připravené, zajistí to hladký průběh vaření. Podle mých zkušeností dosáhnete nejlepších výsledků, když si vše připravíte předem.
Rozpalte velkou pánev nebo pánev wok na středním plameni. Přidejte rostlinný olej, česnek a zázvor. Smažte je asi minutu, dokud nezačnou vonět. Nezapomeňte, že zde vytváříte chuťový základ pro smažení, takže tento krok neuspěchejte.
Přidejte cibuli a papriku a smažte je asi 2-3 minuty, nebo dokud nezačnou měknout. Tajemství dobrého smažení spočívá v udržování vysoké teploty po celou dobu vaření, takže se nenechte zlákat ke snížení teploty.
Do pánve přidejte směs mořských plodů a dobře promíchejte. Dávejte pozor, abyste je nepřevařili, protože mohou rychle ztvrdnout. Většině mořských plodů obvykle stačí tři minuty.
Vmíchejte ústřicovou omáčku, sójovou omáčku, sůl a pepř. Poté přidejte směs kukuřičné mouky, která pomůže omáčku zahustit a dodá jí restaurační lesk.
Nakonec přidejte nakrájenou jarní cibulku a naposledy promíchejte.
Podávejte je s rýží vařenou v páře a pochutnejte si na domácím smaženém pokrmu z mořských plodů.