Zdroj: Canva
Rybízová buchta
Rybízová buchta je sladkým dezertem, který zahrnuje šťavnaté a kyselé rybízové ovoce v kombinaci s lehkým a vláčným dortovým těstem. Tato barevná a osvěžující buchta je ideální pro letní období, kdy je rybíz plně zralý. Je skvělou volbou pro sladkou tečku po jídle nebo jako dezert na různé příležitosti. Skvělou volbou může být také rybízová buchta s tvarohem nebo rybízová buchta se sněhem.
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 150 g masla
- 150 g kryštálového cukru
- 4 vejce
- 1 Balení prášku do pečiva
- 250 g rybízu (červeného nebo černého)
- 2 Lžíce vanilkového cukru
- 1 vanilka pudingový prášek
- 250 ml mléka
- cukr moučka na posypání
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve předehřejte troubu na cca 180 °C.
Ve vhodné míse smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva.
Do jiné mísy dejte změklé máslo a krystalový cukr. Vyšlehej vše do hladké pěny.
Přidejte postupně vejce a zašlehejte je do hmoty.
Do směsi s máslem a cukrem přisypte mouku s práškem a promíchejte do hladho těsta.
Plech na buchtu vymažte máslem a vysypte ho moukou.
Těsto nalijte na plech a rovnoměrně rozetřete.
Na těsto rozložte rybíz.
Do mléka vmíchejte vanilkový pudingový prášek a vanilkový cukr. Důkladně vše promíchejte.
Pudingovou směs zalijte rybízem.
Vložte plech s buchtou do předeháté trouby a pečte přibližně 30 minut, nebo dokud buchta nebude dobře upečená.
Povrch buchty posypte cukrem moučka.