INZERCE
Zdroj: Africa Images from Canva
Růžičková kapusta se slaninou
Toto je jeden z nejjednodušších a nejchutnějších receptů na růžičkovou kapustu s křupavou slaninou, která dokonale doplňuje mírně hořkou chuť kapusty. Je to skvělé jídlo do chladného počasí a jako příloha k masu.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g Růžičková kapusta
- 200 g slanina
- 2 lžíce olivový olej
- 1 kus česnek
- 1 pinch sůl
- 1 pinch pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
2. Krok
Na pánvi osmažte slaninu do křupava.
3. Krok
Růžičkovou kapustu omyjte, ořízněte a rozpůlte na poloviny.
4. Krok
Smíchejte růžičkovou kapustu, osmaženou slaninu, olivový olej, strouhaný česnek, sůl a pepř v pekáči.
5. Krok
Pekáč dejte do předehřáté trouby a pečte 20 minut, dokud kapusta nezačne získávat zlatavou barvu.
6. Krok
Podávejte horké.