INZERCE
Rotisserie
Rotisserie recept neboli kypré a šťavnaté kuře na rožni s křehkou kůrkou, které se vám rozpadá na jazyku. Nejlepší volba pro rodinný oběd nebo večeři. Jde o klasický recept francouzské kuchyně, který izwaříte i u vás doma.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 1 Úplný kuře
- 2 Lžíce olivového oleje
- 2 lžíce sušeného tymiánu
- 2 lžíce sušeného rozmarýnu
- 2 lžíce soli
- 1 lžička mletého pepře
- 1 citron
- 6 Karafiáty česneku
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Kuře omyjeme a osušíme papírovým ručníkem.
2. Krok
V misce smícháme olivový olej, tymián, rozmarýn, sůl a pepř a touto směsí kuře natřeme zevnitř i zvenku.
3. Krok
Citron a česnek nakrájíme na plátky a vložíme dovnitř kuřete.
4. Krok
Kuře naskládáme na rožeň a pečeme v předehřáté troubě na cca 180°C přibližně hodinu a půl, případně dokud není kuře krásně zlatohnědé a šťavnaté. Během pečení kuře občas potíráme šťávou, která vytéká z kuřete.
5. Krok
Hotové kuře vyjmeme z trouby, necháme pár minut odpočinout a pak ho rozkrájíme a podáváme.