INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/gZYhz9YbxtNLsZZ1UaBm/8b02c497865c8d8e45984f5df0a847.png)
Rokfórová omáčka
Rokfórová omáčka na těstoviny je luxusní doplněk k masu nebo k bramborovým hranolkům. Její krémová chuť doplněná ostrým rokfórem dodá vašemu jídlu nezaměnitelný charakter. Příprava je rychlá a jednoduchá, takže i méně zkušení kuchaři si s ní poradí.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 100 g rokfóru
- 100 ml smetany na šlehání
- 50 ml bílého vína
- 1 Hřebíček česneku
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
20 min.
1. Krok
Rokfór nakrájíme na malé kousky a dáme do nádoby.
2. Krok
Přidáme smetanu, promícháme a necháme na mírném ohni, až se sýr rozpustí.
3. Krok
Přidáme stroužek prolisovaného česneku a opepříme.
4. Krok
Přilijeme bílé víno a necháme omáčku povařit do zhoustnutí.
5. Krok
Omáčku ochutíme a podle potřeby osolíme.
6. Krok
Hotovou omáčku podáváme ihned.