INZERCE

Zdroj: Lisovskaya from Getty Images

Rizoto s parmazánem

Rizoto al parmigiano je klasika italské kuchyně, bohatý krémový pokrm, který se skvěle hodí k čerstvému salátu nebo sklence bílého vína. Tajemství dobrého risotta al parmigiano spočívá v použití kvalitních surovin, jako je dobrý masový vývar a DOP Parmigiano Reggiano.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Základní nástroje

  • 300 g rýže carnaroli Přidáno do
  • 1 l Hovězí vývar Přidáno do
  • 1 Kus Cibule Přidáno do
  • 50 g máslo Přidáno do

Pro kremování

  • 100 g Strouhaný parmigiano reggiano Přidáno do
  • 50 g studené máslo Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Do velkého hrnce nechte rozpustit 50 g másla a poté přidejte jemně nasekanou cibuli. Restujte na mírně nízkém ohni, dokud cibule nezezelená.

2. Krok

Přidejte rýži a opečte ji po dobu několika minut, často ji míchejte. Přidejte naběračku vroucího vývaru a míchejte, dokud není tekutina téměř úplně vstřebána. Pokračujte v přidávání vývaru, jednu naběračku po druhé, neustále míchejte.

3. Krok

Když je rýže téměř uvařená (po asi 15-18 minutách), přidejte nastrouhaný Parmezán Reggiano a kousky studeného másla. Energicky míchejte, dokud rýže nezíská krémovou konzistenci.

4. Krok

Přikryjte hrnec a nechte risotto odpočívat pár minut před podáváním. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty