Zdroj: Lisovskaya from Getty Images
Rizoto s parmazánem
Rizoto al parmigiano je klasika italské kuchyně, bohatý krémový pokrm, který se skvěle hodí k čerstvému salátu nebo sklence bílého vína. Tajemství dobrého risotta al parmigiano spočívá v použití kvalitních surovin, jako je dobrý masový vývar a DOP Parmigiano Reggiano.
Ingredience
Základní nástroje
- 300 g rýže carnaroli
- 1 l Hovězí vývar
- 1 Kus Cibule
- 50 g máslo
Pro kremování
- 100 g Strouhaný parmigiano reggiano
- 50 g studené máslo
Nejnovější letáky
Postup
Do velkého hrnce nechte rozpustit 50 g másla a poté přidejte jemně nasekanou cibuli. Restujte na mírně nízkém ohni, dokud cibule nezezelená.
Přidejte rýži a opečte ji po dobu několika minut, často ji míchejte. Přidejte naběračku vroucího vývaru a míchejte, dokud není tekutina téměř úplně vstřebána. Pokračujte v přidávání vývaru, jednu naběračku po druhé, neustále míchejte.
Když je rýže téměř uvařená (po asi 15-18 minutách), přidejte nastrouhaný Parmezán Reggiano a kousky studeného másla. Energicky míchejte, dokud rýže nezíská krémovou konzistenci.
Přikryjte hrnec a nechte risotto odpočívat pár minut před podáváním. Dobrou chuť!