Zdroj: Canva
Řezy se zakysanou smetanou
Rychlé řezy se zakysanou smetanou jsou osvěžujícím dezertem s lehkou kyselou chutí a jemnou texturou, která se rozplývá na jazyku. Tato lahodná kombinace křupavého sušenkového spodku a krémové zakysané smetany vytváří dokonalou sladkou lahůdku, která potěší každého milovníka dezertů. Pokud chcete, další skvělou volbou jsou také skvělé řezy s pudinkem a zakysanou smetanou!
Ingredience
- 200 g sušenek (např. piškoty, štěpky nebo jiné oblíbené sušenky)
- 250 ml zakysané smetany
- 2 Lžíce cukru
- 1 vanilka cukr
- čerstvé ovoce (jako dekorace)
Nejnovější letáky
Postup
Rozdrtíme sušenky do drobných kousků a vysypeme je na spodní část formy pro pečení.
V míse smícháme zakysanou smetanu, cukr a vanilkový cukr, dokud nedostaneme hladkou směs.
Směs zakysané smetany nalijeme na sušenky v misce a rovnoměrně rozetřeme.
Vrch můžeme ozdobit čerstvým ovocem podle vlastního výběru nebo čokoládou (například jahody, maliny, borůvky).
Dáme řezy se zakysanou smetanou do lednice a necháme je ztuhnout minimálně na 2 hodiny, ideálně však přes noc.
Před podáváním nakrájíme na porce a můžeme ozdobit dalším čerstvým ovocem.
Tip: Pro větší obohacení chuti můžeme do směsi přidat i jemně nastrouhanou citronovou kůru nebo nějakou ochucovací esenci podle osobních preferencí.