Reveňový koláč
Šťavnatý, svěží koláček.
Ingredience
Těsto
- 500 g hladká mouka
- 200 g máslo
- 200 g moučkový cukr
- 2 kus žloutek
- 1⁄2 taška prášek do pečiva
- 200 ml vlažné mléko
- 1 polévková lžíce kakao
- štipka špetka soli
Nádivka
- 500 g tvaroh jemný
- 3 kus vejce
- 1 vanilkový cukr
- podle chuti moučkový cukr
- podle chuti citronová kůra
- 500 g rebarbora
- 1 kl skořice
Nejnovější letáky
Postup
Těsto: Z ingrediencí vypracujte těsto, rozdělte ho na dvě poloviny, zabalte do potravinové fólie, nechte alespoň hodinu v lednici a pak s těstem lépe pracujte. Těsto rozválíme na pomoučené desce, položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech (30×40), okraje necháme vyšší. Těsto předpečeme v troubě vyhřáté na 180° po dobu 15 minut.
Náplň: Stačí ručně smíchat tvaroh s ostatními surovinami, přidat ušlehaný sníh ze tří bílků a vmíchat rebarboru, kterou jsme nejprve oloupali, nakrájeli na menší kousky, smíchali s cukrem a skořicí. Tvarohovou náplň rozetřeme na předpečené těsto, přikryjeme druhým plátem těsta, propícháme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě při 170-175 °C 55-60 minut... Po upečení necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem 👌.