INZERCE

Reveňový koláč

Šťavnatý, svěží koláček.

INZERCE

Ingredience

porce
15

Těsto

  • 500 g hladká mouka Přidáno do
  • 200 g máslo Přidáno do
  • 200 g moučkový cukr Přidáno do
  • 2 kus žloutek Přidáno do
  • 12 taška prášek do pečiva Přidáno do
  • 200 ml vlažné mléko Přidáno do
  • 1 polévková lžíce kakao Přidáno do
  • štipka špetka soli Přidáno do

Nádivka

  • 500 g tvaroh jemný Přidáno do
  • 3 kus vejce Přidáno do
  • 1 vanilkový cukr Přidáno do
  • podle chuti moučkový cukr Přidáno do
  • podle chuti citronová kůra Přidáno do
  • 500 g rebarbora Přidáno do
  • 1 kl skořice Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Těsto: Z ingrediencí vypracujte těsto, rozdělte ho na dvě poloviny, zabalte do potravinové fólie, nechte alespoň hodinu v lednici a pak s těstem lépe pracujte. Těsto rozválíme na pomoučené desce, položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech (30×40), okraje necháme vyšší. Těsto předpečeme v troubě vyhřáté na 180° po dobu 15 minut.

2. Krok

Náplň: Stačí ručně smíchat tvaroh s ostatními surovinami, přidat ušlehaný sníh ze tří bílků a vmíchat rebarboru, kterou jsme nejprve oloupali, nakrájeli na menší kousky, smíchali s cukrem a skořicí. Tvarohovou náplň rozetřeme na předpečené těsto, přikryjeme druhým plátem těsta, propícháme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě při 170-175 °C 55-60 minut... Po upečení necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem 👌.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty