INZERCE

Zdroj: Ika Rahma from Getty Images

Rendang

Rendang je klasické indonéské jídlo, především známé na ostrově Sumatra. Je to pikantní masový pokrm obvykle připravovaný z hovězího masa, které je pomalu dusené v kořeněné kokosové omáčce až do té doby, než se všechna tekutina odpaří, vytvářející tak intenzivní chuť a aroma.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Pro maso

  • 500 g hovězí kýta Přidáno do
  • 2 Lžíce rostlinný olej Přidáno do

Pro omáčku

  • 2 kus cibule Přidáno do
  • 5 kus česnek Přidáno do
  • 5 kus Červené chilli papričky Přidáno do
  • 1 kus citronová tráva Přidáno do
  • 3 kousky galangal Přidáno do
  • 1 kus kokosový ořech Přidáno do
  • 1 Lžíce Tmavý cukr Přidáno do
  • 1 lžička sůl Přidáno do
  • 400 ml kokosové mléko Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Na rostlinném oleji orestujte kousky masa, dokud nezískají zlatohnědou barvu. Poté maso vyjměte z pánve a odložte stranou.

2. Krok

Všechny suroviny na omáčku mixujte v mixéru do hladka. Poté směs přidejte do pánve, ve které jste restovali maso, a smažte, dokud nezačne vydávat aroma.

3. Krok

Vraťte maso zpět do pánve s omáčkou a přidejte kokosové mléko. Pomalu dusíme 2,5 až 3 hodiny, dokud se veškerá tekutina neodpaří a maso není plně naložené v omáčce.

4. Krok

Rendang podávejte s horkou dušenou rýží a užívejte si tuto kulinářskou delikatesu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty