INZERCE

Zdroj: Ika Rahma from Getty Images

Rendang

Rendang je klasické indonéské jídlo, především známé na ostrově Sumatra. Je to pikantní masový pokrm obvykle připravovaný z hovězího masa, které je pomalu dusené v kořeněné kokosové omáčce až do té doby, než se všechna tekutina odpaří, vytvářející tak intenzivní chuť a aroma.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Pro maso

  • 500 g hovězí kýta Přidáno do
  • 2 Lžíce rostlinný olej Přidáno do

Pro omáčku

  • 2 kus cibule Přidáno do
  • 5 kus česnek Přidáno do
  • 5 kus Červené chilli papričky Přidáno do
  • 1 kus citronová tráva Přidáno do
  • 3 kousky galangal Přidáno do
  • 1 kus kokosový ořech Přidáno do
  • 1 Lžíce Tmavý cukr Přidáno do
  • 1 lžička sůl Přidáno do
  • 400 ml kokosové mléko Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Na rostlinném oleji orestujte kousky masa, dokud nezískají zlatohnědou barvu. Poté maso vyjměte z pánve a odložte stranou.

2. Krok

Všechny suroviny na omáčku mixujte v mixéru do hladka. Poté směs přidejte do pánve, ve které jste restovali maso, a smažte, dokud nezačne vydávat aroma.

3. Krok

Vraťte maso zpět do pánve s omáčkou a přidejte kokosové mléko. Pomalu dusíme 2,5 až 3 hodiny, dokud se veškerá tekutina neodpaří a maso není plně naložené v omáčce.

4. Krok

Rendang podávejte s horkou dušenou rýží a užívejte si tuto kulinářskou delikatesu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Saláty

264 recepty

Dorty

315 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2769 recepty

Houby

119 recepty

Dezert

1861 recepty

Pečivo

517 recepty

Masové pokrmy

1363 recepty

Smažené

487 recepty

Banán

161 recepty

Sušenky

20 recepty