Zdroj: Ika Rahma from Getty Images
Rendang
Rendang je klasické indonéské jídlo, především známé na ostrově Sumatra. Je to pikantní masový pokrm obvykle připravovaný z hovězího masa, které je pomalu dusené v kořeněné kokosové omáčce až do té doby, než se všechna tekutina odpaří, vytvářející tak intenzivní chuť a aroma.
Ingredience
Pro maso
- 500 g hovězí kýta
- 2 Lžíce rostlinný olej
Pro omáčku
- 2 kus cibule
- 5 kus česnek
- 5 kus Červené chilli papričky
- 1 kus citronová tráva
- 3 kousky galangal
- 1 kus kokosový ořech
- 1 Lžíce Tmavý cukr
- 1 lžička sůl
- 400 ml kokosové mléko
Nejnovější letáky
Postup
Na rostlinném oleji orestujte kousky masa, dokud nezískají zlatohnědou barvu. Poté maso vyjměte z pánve a odložte stranou.
Všechny suroviny na omáčku mixujte v mixéru do hladka. Poté směs přidejte do pánve, ve které jste restovali maso, a smažte, dokud nezačne vydávat aroma.
Vraťte maso zpět do pánve s omáčkou a přidejte kokosové mléko. Pomalu dusíme 2,5 až 3 hodiny, dokud se veškerá tekutina neodpaří a maso není plně naložené v omáčce.
Rendang podávejte s horkou dušenou rýží a užívejte si tuto kulinářskou delikatesu.