Zdroj: Carola Schubbel for Adobe Stock
Recept na zmrzlinové rohlíčky
Tento recept na zmrzlinové rohlíčky je tak jednoduchý a zároveň tak neuvěřitelně chutný, že je ráda dělám znovu a znovu. Křupavé rohlíčky jsou hitem na každé oslavě a s trochou cviku je připravíte rychle. Zmrzlinové dortové rohlíčky lze plnit podle libosti nebo potáhnout a ozdobit čokoládovou polevou a hodí se i jako zmrzlinové kornoutky.
Ingredience
- 2 Vejce
- 200 g cukr
- 200 g Mouka
- 200 ml mléko
- 1 Štipka sůl
- olej na smažení
- Moučkový cukr na poprášení
Nejnovější letáky
Postup
Pro přípravu zmrzlinových rolád vyšlehejte vejce ve velké míse do pěny. Ze zkušenosti doporučuji šlehat vejce alespoň 2-3 minuty, aby získala dostatečný objem.
Přidejte cukr a špetku soli a pokračujte ve šlehání, dokud nebude směs lehká a krémová.
Mouku prosejte a střídavě s mlékem ji vmíchejte do směsi vajec a cukru. Doporučuji přidávat mouku a mléko po troškách a dobře promíchat, aby nevznikly hrudky.
Těsto nechte asi 30 minut odpočívat. Tento krok je velmi důležitý, protože těsto získá dokonalou konzistenci.
Mezitím v pánvi nebo hluboké pánvi rozehřejte olej. Teplotu vyzkoušejte tak, že do oleje nalijete kapku těsta. Pokud okamžitě vystoupí, je olej dostatečně horký.
Ponořte žehličku na zmrzlinu do oleje, aby se zahřála, a pak ji ponořte do těsta. Díky horké žehličce těsto okamžitě vykyne a získá svůj charakteristický tvar.
Rolky smažte v rozpáleném oleji dozlatova. Lze je snadno obrátit kleštěmi.
Hotové zmrzlinové rohlíčky vysušte na kuchyňský papír a ještě teplé je posypte moučkovým cukrem.