INZERCE

Zdroj: Freepik - lifeforstock

Recept na pečenou tresku na portugalský způsob s bramborami

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 Hřbety z tresky obecné Přidáno do
  • 800 g brambor Přidáno do
  • 2 Cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 bobkový list Přidáno do
  • 125 ml olivového oleje Přidáno do
  • 1 sklo bílého vína Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • strouhaná petržel Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Nejprve tresku nasolte a namočte na 48 hodin do studené vody, přičemž vodu měňte nejméně třikrát denně.

2. Krok

Poté předehřejte troubu na 180 C a ještě během čekání oloupejte brambory a nakrájejte je na silné plátky.

3. Krok

Do trouby vložte bramborový základ a přidejte na kolečka nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a bobkový list. Poté přidejte kousky tresky a pokapejte je olivovým olejem a bílým vínem.

4. Krok

Vložte misku do trouby a tresku pečte asi 40 minut.

5. Krok

Nakonec je vyjměte z trouby a před podáváním je posypte nasekanou petrželkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty