INZERCE
Zdroj: Freepik - lifeforstock
Recept na pečenou tresku na portugalský způsob s bramborami
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 4 Hřbety z tresky obecné
- 800 g brambor
- 2 Cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- 125 ml olivového oleje
- 1 sklo bílého vína
- sůl
- pepř
- strouhaná petržel
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Nejprve tresku nasolte a namočte na 48 hodin do studené vody, přičemž vodu měňte nejméně třikrát denně.
2. Krok
Poté předehřejte troubu na 180 C a ještě během čekání oloupejte brambory a nakrájejte je na silné plátky.
3. Krok
Do trouby vložte bramborový základ a přidejte na kolečka nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a bobkový list. Poté přidejte kousky tresky a pokapejte je olivovým olejem a bílým vínem.
4. Krok
Vložte misku do trouby a tresku pečte asi 40 minut.
5. Krok
Nakonec je vyjměte z trouby a před podáváním je posypte nasekanou petrželkou.