INZERCE
Zdroj: pilip76 from Getty Images
Recept na grog
Typickým vánočním nápojem je grog, který se vyrábí z rumu.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 litrů vody
- 4 Lžíce cukru
- šťáva a kůra z citronu
- 4 kus hřebíčky
- 200 ml Tmavého rumu
- 4 palice skořice
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
15 min.
1. Krok
V kastrolu ohřejeme vodu, cukr, šťávu a kůru z citronu a hřebíček. Snažíme se aby směs nepřišla k varu, protože by se nám mohly ztratit cenné aroma. Ze zkušenosti vím, že tento krok je velmi důležitý pro konečnou chuť grogu.
2. Krok
Jakmile je vše horké, přecedíme naše grog. Já preferuji přecedění přes jemné cedníčky, aby se v pití neobjevovaly žádné nežádoucí kousky.
3. Krok
Do 4 sklenic přidáme rum. Pokud preferujeme silnější variantu, můžeme dát rumu trochu více. Já osobně dávám vždy těch 50 ml na jeden grog.