Zdroj: azerbaijan_stockers from Freepik
Recept na čokoládový chléb
Tento recept na čokoládový chléb je můj nejoblíbenější. Je to chléb, který má neodolatelnou čokoládovou chuť. Dělala jsem ho už nesčetněkrát a pokaždé je prostě božský. Je to dokonalá pochoutka pro příjemné odpoledne nebo jako speciální snídaně pro rodinu. Od bohaté čokolády po dokonale připravený chléb je to smyslový požitek, který si vychutnáte při každém soustu.
Ingredience
- 450 Gram Pšeničná mouka
- 150 Gram cukr
- 40 Gram kakao
- 2 Čajová lžička prášek do pečiva
- 1⁄2 Čajová lžička sůl
- 225 Mililitr mléko
- 100 Gram rozpuštěné máslo
- 2 velké Vejce
- 150 Gram Nahrubo nasekaná hořká čokoláda
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li upéct čokoládový chléb, předehřejte troubu na 180 °C a dobře vymažte formu na pečení. Tento krok je důležitý, aby se chléb nepřipekl k plechu.
Ve velké míse smíchejte pšeničnou mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva a sůl. Zjistila jsem, že je užitečné nejprve smíchat všechny suché přísady, aby se čokoláda a sůl v těstě rovnoměrně rozprostřely.
V samostatné míse rozšlehejte mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Před přidáním do vajec nechte rozpuštěné máslo mírně vychladnout, aby se nerozvařilo.
Přidejte mokré přísady k suchým a dobře promíchejte, dokud se vše dobře nespojí. Nevadí, když je těsto trochu hrudkovité, nepřehánějte to s mícháním.
Nyní přidejte nahrubo nasekanou čokoládu. Zjistila jsem, že tmavá čokoláda dodá chlebu bohatší chuť.
Těsto nalijte do připravené formy a povrch uhlaďte stěrkou.
Chléb pečte 60 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Je důležité, abyste chléb nepropekli, jinak bude suchý.
Než čokoládový chléb vyjmete z formy a nakrájíte na plátky, nechte ho ve formě vychladnout.