Zdroj: Canva
Rebarborový koláč s tvarohem
Sladké, ale přitom tak zdravé! Tento rychlý rebarborový koláč si zamilujete a budete jej připravovat každý týden, věřte mi!
Ingredience
- 300 g rebarborového stonku
- 200 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 120 g másla
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička prášku do pečiva
- sůl
- 2 Lžíce strouhaného kokosu
- Cukr na posypání
- Smetana
Nejnovější letáky
Postup
Prvně si předehřejte troubu na cca 180 stupňů Celsia.
Připravte si plech o velikosti přibližně 20x20 cm a vystelete ho pečicím papírem.
V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli.
Přidejte máslo a vanilkový extrakt a za pomoci mixéru či prstů dobře promíchejte, dokud nedostanete drobivou konzistenci.
Do směsi přidejte vejce a znovu dobře promíchejte, až získáte hladké těsto.
Nyní vezměte připravený plech a rozprostřete polovinu těsta na dně plechu.
Urovnávejte a zhutňujte, aby byla vrstva vyrovnaná.
Na tuto vrstvu rozložte nakrájenou rebarboru.
Pokud chcete, můžete posypat rebarboru cukrem a kokosem.
Na vrstvu rebarbory rozprostřete zbylé těsto. Opět urovnávejte a zhutňujte, aby byla vrstva vyrovnaná.
Pokud máte rádi, můžete na vrch koláče posypat trochou cukru.
Koláč dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně 35-40 minut, dokud není vrchní část zlatohnědá a koláč je pěkně pevný na dotek.
Vyjměte koláč z trouby a nechte ho chvíli vychladnout.
Poté ho nakrájejte na porce a podávejte samotný, s lehkou šlehačkou či vanilkovou zmrzlinou.
Tento rebarborový koláč je skvělou sladkou pochoutkou, kterou si můžete vychutnat během rebarborové sezóny.
Doufám, že vám tento vynikající rebarborový koláč bude chutnat!