Zdroj: aleksandrs-samuilovs from Canva
Rebarborový koláč s jogurtem
Tento koláč je skvělým letním dezertem s osvěžující chutí rebarbory a jogurtu.
Ingredience
Těsto
- 200 g hladké mouky
- 100 g studeného másla
- 50 g cukru
- 1 ks vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
Náplň
- 400 g rebarbory
- 200 g cukru
- 2 ks vanilkové pudinkové prášky
- 500 g bílého jogurtu
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 180°C. Mouku smíchejte s cukrem, přidejte nadrobno nakrájené máslo, vejce a vanilkový extrakt. Vše zpracujte do hladkého těsta, které zabalte do potravinářské fólie a dejte na půl hodiny odpočívat do lednice.
Mezitím očistěte rebarboru a nakrájejte ji na menší kousky. Smíchejte ji s cukrem a nechejte macerovat.
Těsto vyndejte z lednice, rozválejte a vyložte jím dno a okraje formy na koláč. Rebarboru sceďte a těsto pokryjte rebarborou.
V míse smíchejte jogurt a pudinkový prášek, rovnoměrně ho rozprostřete po rebarboře. Koláč pečte v předehřáté troubě asi 45 minut do zlatova.
Koláč nechte vychladnout a poté ho servírujte například s šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou. Dobrou chuť!