INZERCE
Rebarborová buchta
Náš oblíbený hrnkový koláč. K rebarbore jsem přidala i jahody a vznikla tak dokonalá jarní delikatesa.
INZERCE
Ingredience
porce
24
- 2 hrnky hladká mouka
- 1 hrnek moučkový cukr
- 1⁄2 hrnek olej
- 2 dcl mléko
- 1 ks vejce
- 1 bal prášek do pečiva
- 2 Balíčky vanilkový cukr
- rebarbora
- Jahody
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Rebarboru umyjeme, nakrájíme na malé asi centimetrové kousky a posypeme vanilkovým cukrem. Promícháme a necháme postát.
2. Krok
Mouku, cukr a olej smícháme a 3/4 hrníčku této směsi odložíme na drobenku. Do zbytku přidáme vejce, mléko, prášek na pečení a vanilkový cukr. Zamícháme těsto a vlijeme ho do vymazaného a moukou vysypaného plechu.
3. Krok
Na cestu položíme připravený rebarboru, jahody nakrájené na menší kousky a posypeme odloženou drobky. Pečeme v troubě na 180 C asi 40 minut nebo do zlatova.