INZERCE

Ražniči

Vepřové ražniči je tradiční jídlo z Balkánu a východní Evropy. Jedná se o špízy s marinovaným masem a zeleninou.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g vepřového masa Přidáno do
  • 2 papriky různé barvy Přidáno do
  • 1 velká cibule Přidáno do
  • 200 g cherry rajčat Přidáno do
  • 200 g žampionů Přidáno do
  • 8 dřevěných nebo kovových špejlí Přidáno do
  • 4 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • nasekané Přidáno do
  • 1 lžička mleté papriky Přidáno do
  • 1 lžička mletého kmínu Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 12 lžičky mletého pepře Přidáno do
  • 1 citron Přidáno do
  • 1 lžička sušeného oregana Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Připravte si marinádu: V míse smíchejte olivový olej, nasekaný česnek, mletou papriku, kmín, sůl, pepř, citronovou šťávu a oregano. Přidávejte koření podle chuti.

2. Krok

Maso nakrájejte na kousky o velikosti 3-4 cm. Přidejte kousky masa do mísy s marinádou a promíchejte, aby bylo maso ze všech stran pokryté marinádou. Zakryjte mísu a nechte maso marinovat v lednici alespoň 1 hodinu, ideálně přes noc.

3. Krok

Mezitím očistěte zeleninu. Papriky nakrájejte na čtverce o velikosti 3-4 cm, cibuli na osminy, žampiony na poloviny a nechte cherry rajčata celá.

4. Krok

Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je do vody na 30 minut, aby se při grilování nevznítila.

5. Krok

Na špejle navlékejte střídavě maso a zeleninu. Ujistěte se, že je maso a zelenina rovnoměrně rozdělena mezi špejle.

6. Krok

Předehřejte gril nebo grilovací pánev na středně vysokou teplotu. Špejle grilujte 3-4 minuty na každé straně, dokud maso není dobře propečené a zelenina získá jemnou karamelizaci.

7. Krok

Ražniči na plech podávejte s čerstvým chlebem, bramborovým salátem nebo rýží

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty