INZERCE

Zdroj: Canva

Ražničí na plechu

Ražničí na plechu je tradiční balkánské jídlo, které se připravuje grilováním kousků marinovaného masa, jako je hovězí, vepřové nebo kuřecí, na speciálním plechu se špejlemi.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g hovězího masa Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 1 paprika Přidáno do
  • 1 rajče Přidáno do
  • 8 kousků středně velkého bramboru Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 2 lžíce papriky Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • půl lžičky kmínu Přidáno do
  • špejle Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Rozehřejte troubu na cca 200°C.

2. Krok

Připravte si špejle na ražničí a vložte je do misky s vodou, aby se nespálily během pečení.

3. Krok

Nakrájejte maso, cibuli, papriku, rajče a brambory na stejně velké kostky.

4. Krok

Ve velké míse smíchejte olivový olej, papriku, sůl a kmín. Přidejte nakrájené ingredience a promíchejte, aby byly všechny kousky potažené směsí.

5. Krok

Vložte špejle na ražničí a postupně na ně navlékejte střídavě maso a zeleninu.

6. Krok

Položte ražničí na plech a pečte cca 20 minut, dokud nejsou ingredience měkké a maso pěkně zlatavé.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty