INZERCE
Zdroj: Canva
Ražničí na plechu
Ražničí na plechu je tradiční balkánské jídlo, které se připravuje grilováním kousků marinovaného masa, jako je hovězí, vepřové nebo kuřecí, na speciálním plechu se špejlemi.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g hovězího masa
- 1 cibule
- 1 paprika
- 1 rajče
- 8 kousků středně velkého bramboru
- 2 Lžíce olivového oleje
- 2 lžíce papriky
- 1 lžička soli
- půl lžičky kmínu
- špejle
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Rozehřejte troubu na cca 200°C.
2. Krok
Připravte si špejle na ražničí a vložte je do misky s vodou, aby se nespálily během pečení.
3. Krok
Nakrájejte maso, cibuli, papriku, rajče a brambory na stejně velké kostky.
4. Krok
Ve velké míse smíchejte olivový olej, papriku, sůl a kmín. Přidejte nakrájené ingredience a promíchejte, aby byly všechny kousky potažené směsí.
5. Krok
Vložte špejle na ražničí a postupně na ně navlékejte střídavě maso a zeleninu.
6. Krok
Položte ražničí na plech a pečte cca 20 minut, dokud nejsou ingredience měkké a maso pěkně zlatavé.