Zdroj: Freepik
Raw veganské čokoládové kuličky Bliss Balls
Tyto raw čokoládové kuličky jsou ideální pro rychlé občerstvení, zdravé dezerty nebo dokonce jako předtréninkový energetický posilovač!
Ingredience
- 1 šálek Datlí Medjool bez pecky
- 1 šálek Syrových mandlí
- 3 pl Syrového kakaového prášku
- 1 polévková lžíce Semínek chia
- špetka mořské soli
- Kokosové vločky na obalení (nepovinné)
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve vložte syrové mandle do kuchyňského robotu. Mixujte je, dokud nezískají hrubou strukturu podobnou písku, a pak je dejte stranou do mísy. Dávejte pozor, abyste je nerozmixovali příliš, jinak vám vznikne mandlové máslo.
Poté přidejte do kuchyňského robotu datle Medjool bez pecek a kakaový prášek. Mixujte, dokud nevznikne hustá, lepkavá pasta. Doporučuji přidávat kakaový prášek postupně, pokud dáváte přednost méně intenzivní čokoládové chuti.
Přidejte mleté mandle, chia semínka a špetku mořské soli zpět do kuchyňského robotu. Mixujte, dokud se směs dobře nespojí. Pokud se vám směs zdá příliš suchá, přidejte ještě jednu nebo dvě datle; pokud je příliš vlhká, přidejte ještě trochu mandlové moučky.
Jakmile směs dobře drží pohromadě, začněte z ní tvarovat kuličky o velikosti sousta. Velikost může záležet na vašich preferencích, ale podle mě je dobrá asi polévková lžíce.
Tento krok je nepovinný, ale působí příjemně. Obalte své bliss kuličky v kokosových vločkách, které jim dodají křupavost a krásně je ozdobí.
Před konzumací je dejte alespoň na 30 minut ztuhnout do lednice. Tyto kuličky vydrží čerstvé ve vzduchotěsné nádobě v lednici po dobu 2 týdnů nebo je můžete skladovat v mrazáku delší dobu.