INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/l4sbq1pc6nA1CKsaKtML/3204943ec349eea320924c282d1bed.jpeg)
Zdroj: Youtube
Rajská omáčka, poctivá a jednoduchá
Rajská omáčka je česká klasická omáčka, vyzkoušejte tento jednoduchý a vynikající recept.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Suroviny na omáčku
- 1 Lžíce sádlo
- pimiento
- mletý černý pepř
- 10 lžíce hladké mouky
- 260 g rajského protlaku
- 1.3 litrů voda
- 150 g krystalový cukr
- sůl
- 4 ks bobkový list
Další suroviny
- 500 g hovězího masa
- voda
- mletý černý pepř
- 1 bílá cibule
- 1 bobkový list
- gnocchi
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Hovězí maso (nejlépe přední) uvařte v osolené vodě s bobkovým listem, dvěma kuličkami pepře a cibulí. Maso poduste do měkka.
2. Krok
Cibuli nakrájíme na jemné kostičky a orestujeme na rozehřátém sádle.
3. Krok
Přidáme koření, promícháme a zalijeme rajským protlakem.
4. Krok
Přidáme vodu, osolíme, přisladíme cukrem a přidáme i bobkové listy.
5. Krok
Vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
6. Krok
Hotový pokrm podávejte s knedlíkem a hovězím masem.