INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/yangXE92gfC5wliPtMmC/36bf59d480dd10f866a2c92ed6cee1.jpeg)
Zdroj: Langan from Canva
Rajčatový protlak
Rychlý a lehký domácí rajčatový protlak plný chuti a vůní. Ideální do omáček, polévek nebo jako základ pro pizzu.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg rajčata
- 2 ks česnek
- 1 ks cibule
- 1 čajová lžička sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Umijte rajčata a nakrájejte je drobno. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
2. Krok
Na plech s pečicím papírem rozložíme rajčata, posypeme nasekaným česnekem a cibulí. Osolíme a opepříme. Pečeme 20 minut.
3. Krok
Po upečení rajčata promícháme a rozmixujeme.
4. Krok
Přelijeme měchýř do čisté skleněné láhve, ochladíme a uložíme v lednici.