INZERCE

Rajčatový protlak

Domácí rajčatový protlak je klasická součást mnoha receptů. Tento domácí recept je bez konzervantů a dochucovadel, takže budete přesně vědět, co jíte. Je také mnoho víc chutný než ty, které se dají koupit v obchodech.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 5 kg zralých rajčat Přidáno do
  • 2 Lžíce soli Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Rajčata důkladně omyjeme a odstraníme stopky.

2. Krok

Poté rajčata nakrájíme na menší kousky a dáme do velkého hrnce.

3. Krok

Přidáme sůl a cukr a vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud se rajčata nerozvaří na kaši.

4. Krok

Směs pak přecedíme přes plátno do dalšího hrnce, abychom odstranili pecky a kůži.

5. Krok

Výsledný protlak pak ještě jednou propasírujeme, abychom získali jemnou konzistenci a vrátíme zpět na oheň.

6. Krok

Vaříme dalších cca 30 minut, dokud protlak nezhoustne.

7. Krok

Teplý protlak plníme do sterilizovaných sklenic, zajistíme, aby byl všude stejný a žádné vzduchové bubliny a ihned uzavřeme.

8. Krok

Sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

564 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1412 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty