INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/hujEFcscRjnALLJbtenN/358992dfcb1f9df7404b512c4207f2.jpeg)
Rajčatová polévka se celerem
Dietní, zdravá a velmi chutná polévka.
INZERCE
Ingredience
porce
5
- 8 g sádlo
- 50 g šalotka
- 300 g celer
- 580 g čerstvá rajčata
- 700 ml voda
- 70 g parmazán
- drcený kmín
- bazalka
- čtyřbarevné koření
- sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme na kostky nakrájený celer, osmažíme a přidáme nakrájené rajčata. Zalijeme vodou, přidáme sůl, koření a uvaříme.
2. Krok
Sundáme z ohně a ručním mixérem rozmixujeme. Zeleninovou kaši propasírujeme přes sítko, abychom měli polévku jemnou.
3. Krok
Přidáme nastrouhaný parmazán a znovu přivedeme k varu, dokud se nám sýr neroztopí. Podle vlastní chuti ještě dochutíme a podáváme s opečenou bagetou pokapánou olivovým olejem a posypanou sušeným česnekem. Na povrch polévky posypeme bazalkou. Dobrou chuť.