Zdroj: undefined undefined from Getty Images
Rajčatová polévka s rýží
Tradiční rajčatová polévka s přídavkem rýže. Ideální na každodenní oběd nebo večeři. Její příprava nevyžaduje mnoho složitých kroků a konečný výsledek určitě nadchne milovníky domácí kuchyně.
Ingredience
Polévka
- 6 kus rajčata
- 1 kus Cibule
- 2 stroučky česnek
- 1 lžíce olivový olej
- 11⁄2 litrů zeleninový vývar
- 1 štipka sůl
- 1 štipka pepř
Rýže
- 1 hrnek Rýže
- 2 pohár voda
- 1 štipka sůl
Nejnovější letáky
Postup
Připravte si ingredience. Umýt rajčata, cibuli a česnek. Oloupat cibuli a česnek. Rajčata nakrájejte na čtvrtiny, cibuli na drobno a česnek prohněte přes lis.
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a česnek. Smažte do doby, než cibule bude sklovitá.
Přidej rajčata na pánev, smaž několik minut, dokud rajčata nezměknou.
Přidej zeleninový vývar, ochutnej solí a pepřem. Vař na středním ohni asi 30 minut.
Přiveďte vodu na rýži k varu, přidejte sůl a rýži. Vařte podle pokynů na obalu.
Rozmixujte polévku mixérem na hladkou hmotu.
Podávej polévku s přídavkem uvařené rýže.