INZERCE

Zdroj: vkuslandia from Getty Images

Rajčatová omáčka sterilizovaná

Tato rajčatová omáčka je ideální pro zimní měsíce, kdy nejsou k dispozici čerstvá rajčata. Navíc, to je skvělý způsob, jak využít nadbytek rajčat z letní úrody.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 3 kg rajčata Přidáno do
  • 2 ks Cibule Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 3 pl cukr Přidáno do
  • 1 pl Sůl Přidáno do
  • 1 ks červená paprika Přidáno do
  • 12 l ocet Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Očistěte a nakrájejte zeleninu. Rajčata a červenou papriku nakrájejte na malé kousky, cibuli a česnek na jemno.

2. Krok

V hrnci orestujte cibuli a česnek do sklovitosti, přidejte rajčata, papriku, cukr a sůl. Vařte na středním ohni přibližně 1 hodinu.

3. Krok

Po hodině přidejte ocet a nechte dalších 30 minut vařit.

4. Krok

Hotovou omáčku rozmixujte tyčovým mixérem a ještě horkou naplňte do sterilizovaných sklenic. Uzavřete a nechte vychladnout.

5. Krok

Zkontrolujte těsnost uzávěrů na sklenicích předtím, než je uložíte na tmavé a chladné místo.

6. Krok

Omáčku sterilizujte ve vodní lázni pro větší bezpečnost a trvanlivost.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty