Zdroj: vkuslandia from Getty Images
Rajčatová omáčka sterilizovaná
Tato rajčatová omáčka je ideální pro zimní měsíce, kdy nejsou k dispozici čerstvá rajčata. Navíc, to je skvělý způsob, jak využít nadbytek rajčat z letní úrody.
Ingredience
- 3 kg rajčata
- 2 ks Cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 pl cukr
- 1 pl Sůl
- 1 ks červená paprika
- 1⁄2 l ocet
Nejnovější letáky
Postup
Očistěte a nakrájejte zeleninu. Rajčata a červenou papriku nakrájejte na malé kousky, cibuli a česnek na jemno.
V hrnci orestujte cibuli a česnek do sklovitosti, přidejte rajčata, papriku, cukr a sůl. Vařte na středním ohni přibližně 1 hodinu.
Po hodině přidejte ocet a nechte dalších 30 minut vařit.
Hotovou omáčku rozmixujte tyčovým mixérem a ještě horkou naplňte do sterilizovaných sklenic. Uzavřete a nechte vychladnout.
Zkontrolujte těsnost uzávěrů na sklenicích předtím, než je uložíte na tmavé a chladné místo.
Omáčku sterilizujte ve vodní lázni pro větší bezpečnost a trvanlivost.