INZERCE
Zdroj: mangolovemom from Canva
Rajčatová omáčka se smetanou
Klasická rajčatová omáčka s přídavkem smetany pro lepší chuť a krémovou konzistenci. Ideální na těstoviny nebo jako doplněk k masu.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kus cibule
- 2 kus stroužky česneku
- 400 g Rajčata v plechovce
- 200 ml smetana na vaření
- 1 kus Špička červené papriky (volitelné)
- 1 čajová lžička cukr
- 1 čajová lžička sůl
- 1 čajová lžička mletý černý pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Na pánvi rozpalte olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek, opečte je, dokud nezměknou a nezískají zlatavou barvu.
2. Krok
Přidejte konzervovaná rajčata a špetku červené papričky, pokud ji používáte. Promíchejte a nechte vařit 10 minut.
3. Krok
Po 10 minutách přidejte sůl, cukr a koření. Promíchejte a potom přidejte smetanu na vaření.
4. Krok
Nechte omáčku vařit ještě 10-15 minut nebo dokud nedosáhnete požadované konzistence.
5. Krok
Omáčka je hotová a může být podávána s vaší oblíbenou těstovinou nebo masem. Dobrou chuť!