:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Ptv8r33le4jytnmfCJ_3/8d3d9c9805a9b6f4861e7a43ade08f.jpeg)
Quesadilla s mletým hovězím masem na grilu
Touhle úžasnou a rychlou plněnou plackou, která patří do mexické kuchyně, určitě rozpálíte a ozvláštníte každou letní grilovací zahradní party.
Ingredience
Na náplň
- 500 g mletého masa hovězího
- 1 Balení pšeničných tortilly
- 25 ml sezamový olej
- 2 The Onion červene
- nasekaná snítka rozmarýnu
- 3 stroužky nasekaného česneku
- 1 lžčka římského kmínu
- 2 papriky žluté
- 1 sladký oranžový brambor batát
- 2 rajčata
- 120 g žlutého sýru čedar
- 1 chilli čerstvá paprička
- hrstka čerstvého koriandru
- 100 g zakysaná smetana
- 2 limetky
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
Na salsu
- 1 The Onion červená
- 1 jalapeňo chilli paprička
- 1 Avokádo
- 1⁄2 manga
- 100 g rajčat cherry
- 1 ks limetková šťáva
- čerstvé máta nebo koriandr
- Sůl mořská vločková
- extra olivový olej panenský
Nejnovější letáky
Postup
1
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Ptv8r33le4jytnmfCJ_3/de9a6086b98f5a7390afa0987eb031.jpeg)
V rozpálené pánvi na sezamovém oleji si orestujeme maso. Okořeníme solí a římským kmínem, aby se uvolnilo aroma. Poté přidáme červenou cibuli nakrájenou na jemná kolečka, žlutou papriku, česnek, rozmarýn, sladký oranžový brambor a čerstvá nakrájená rajčata. Dusíme, dokud nejsou maso a batáty měkké, cca 15 min. Poté dochutíme solí a pepřem, popř. tabascem.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Ptv8r33le4jytnmfCJ_3/c0752b0fcb62ac84aa39c73b595ff5.jpeg)
2
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Ptv8r33le4jytnmfCJ_3/4055393364eda834751895d44c53b2.jpeg)
V mezičase si připravíme salsu z manga a avokáda. Mango, avokádo, rajčata a červenou cibuli nakrájíme najemno do mísy, nakrájíme čerstvou mátu (komu více vyhovuje koriandr, může jím mátu nahradit), přidáme chilli papričky jalapeňo nakrájené nadrobno a zakápneme šťávou z 1 limetky a trochou olivového oleje. Vše dochutíme vločkovou mořskou solí.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Ptv8r33le4jytnmfCJ_3/90229669e71ab72f90ee1e63b73a81.jpeg)
Pšeničnou tortillu dáme ohřát na rozehřátý gril asi na 1 minutu, jen ať je tvárná a teplá, sundáme z grilu a žhavou stranu pokryjeme nastrouhaným sýrem, zakysanou smetanou a předem připravenou směsí z mletého masa a zeleniny.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Ptv8r33le4jytnmfCJ_3/94e5e74dafbdbe662fda1c47577c0c.jpeg)
Přehneme a dáme znova zapéct na gril asi na 5 minut po obou stranách, dokud není sýr krásně rozteklý.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Ptv8r33le4jytnmfCJ_3/4066d0fdaf0127bbf344077268b145.jpeg)
Pokud nám sýr zbyl, klidně jím tortillu posypeme i shora a necháme chvíli před podáváním zapéct.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Ptv8r33le4jytnmfCJ_3/367bd43abc341bf6edd736c6d1f4c0.jpeg)
Tortillu sundáme z grilu, rozkrojíme na polovinu a servírujeme spolu se salsou, čerstvou chilli papričkou a opečenou limetkou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Ptv8r33le4jytnmfCJ_3/951925b4b8319a30237f63bd2e4820.jpeg)