INZERCE
Profiterolky s pařížským krémem

Profiterolky s pařížským krémem

Jednoduchý recept z odpalovaného těsta s lehkým krémem.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 120 g Vodítko Přidáno do
  • 60 g Olej Přidáno do
  • 60 g Olej Přidáno do
  • 12 kl Narzędzia Přidáno do
  • 75 g hladké mouky Přidáno do
  • 2 Vejce Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Do hrnce dáme vodu, máslo, sůl. Na mírném ohni necháme všechno společně rozpustit a mírně provarit. Poté přidáme mouku a mícháme, přičemž snížíme na menší teplo/ stupeň indukce. Těsto mícháme a vypalujeme 2-3 minuty (dejte si záležet, aby se těsto opravdu vypálilo, na hrnci se vám vytvoří povlak). Těsto necháme mírně vychladnout.

2. Krok

Do vlhkého těsta postupně po jednom přidáme vejce. Na míchání použijte metličky, aby se těsto s vejci pořádně spojilo.

3. Krok

Pomocí cukrářského sáčku naplníme plech s pečícím papírem kopčeky dle toho, jak velké je chceme. Pečeme na 225°C/ 13 minut, potom snížíme na 180°C/15 minut a dopečeme. Po upečení necháme vychladnout, naplníme pařížským krémem nebo jiným oblíbeným krémem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1407 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty