:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/bXCXN8Y8TvTAuM_1TOeS/eb3f6b7ef64f5622c1ec9d29393e94.jpeg)
Profiterolky s pařížským krémem
Jednoduchý recept z odpalovaného těsta s lehkým krémem.
Ingredience
- 120 g Vodítko
- 60 g Olej
- 60 g Olej
- 1⁄2 kl Narzędzia
- 75 g hladké mouky
- 2 Vejce
Nejnovější letáky
Postup
Do hrnce dáme vodu, máslo, sůl. Na mírném ohni necháme všechno společně rozpustit a mírně provarit. Poté přidáme mouku a mícháme, přičemž snížíme na menší teplo/ stupeň indukce. Těsto mícháme a vypalujeme 2-3 minuty (dejte si záležet, aby se těsto opravdu vypálilo, na hrnci se vám vytvoří povlak). Těsto necháme mírně vychladnout.
Do vlhkého těsta postupně po jednom přidáme vejce. Na míchání použijte metličky, aby se těsto s vejci pořádně spojilo.
Pomocí cukrářského sáčku naplníme plech s pečícím papírem kopčeky dle toho, jak velké je chceme. Pečeme na 225°C/ 13 minut, potom snížíme na 180°C/15 minut a dopečeme. Po upečení necháme vychladnout, naplníme pařížským krémem nebo jiným oblíbeným krémem.