INZERCE

Pravý valašský frgál

Valašský frgál je tradiční český koláč, který pochází z Moravskoslezského kraje. Zvláštností tohoto koláče je jeho charakteristický tvar a použití specifických ingrediencí. Frgál se nejčastěji plní povidly, tvarohem nebo mákem.

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 500 g pšeničné mouky Přidáno do
  • 250 ml mléka Přidáno do
  • 100 g cukru Přidáno do
  • 50 g kvasnic Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 100 g masla Přidáno do
  • 1 lžička rumu Přidáno do
  • 500 g povidel Přidáno do
  • 100 g moučkového cukru Přidáno do
  • 1 lžička skořice Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Nejprve si připravíme kvasnice - rozmícháme je s lžičkou cukru a pár lžícemi teplého mléka a necháme vzejít.

2. Krok

Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, vzešlé kvasnice, vejce, máslo a rum. Z těchto ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě asi hodinu.

3. Krok

Když těsto vykynulo, rozdělíme jej na menší kousky, z kterých vyválíme placky.

4. Krok

Placky potřeme povidly, posypeme moučkovým cukrem a skořicí a stočíme do tvaru koláče.

5. Krok

Frgály poklademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut.

6. Krok

Po upečení necháme frgály vychladnout a poté můžeme podávat.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

563 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1411 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty