INZERCE
Pravý boršč

Pravý boršč

Boršč je tradiční ruská a ukrajinská polévka. Základem je vývar z masa a kostí a také směs osmažené zeleniny a červené řepy.

INZERCE

Ingredience

porce
6

Vývar

  • 3 l studená voda Přidáno do
  • 600 g Vepřová žebra nebo hovězí maso s kostí Přidáno do
  • 12 ks cibule Přidáno do
  • 1 ks mrkev Přidáno do
  • celer Přidáno do
  • 2 ks bobkový list Přidáno do
  • 5 ks celý černý pepř Přidáno do
  • 1 čl sůl Přidáno do

Borš

  • 2 ks červená řepa Přidáno do
  • 3 ks brambory Přidáno do
  • 2 ks mrkev Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 2 ks stroužky česneku Přidáno do
  • 1 ks bobkový list Přidáno do
  • 3 pl rajčatové pyré Přidáno do
  • 12 ks bílé zelí Přidáno do
  • 12 ks citronová šťáva Přidáno do
  • černý mletý pepř Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • čerstvý kopr Přidáno do
  • Petržel Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Do hrnce vložíme nakrájenou cibuli, hrubě nasekaný celer, mrkev a kosti. Také přidáme bobkový list a celý černý pepř.

Pravý boršč - krok přípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Zeleninu s kostmi zalijeme vodou a osolíme. Pokud použijeme tlakový hrnec, vývar vaříme 30 minut. V případě, že nemáme tlakový hrnec, vývar vaříme 1 a půl hodiny.

Pravý boršč - krok přípravy 1

Zdroj: Youtube

3. Krok

Odstraníme jádro zelí a nakrájíme.

Pravý boršč - krok přípravy 1

Zdroj: Youtube

4. Krok

Cibuli očistíme a nastrouháme.

Pravý boršč - krok přípravy 1

Zdroj: Youtube

5. Krok

Mrkev očistíme a nastrouháme.

Pravý boršč - krok přípravy 1

Zdroj: Youtube

6. Krok

Cibuli nakrájíme na hrubo, brambory na větší kusy.

7. Krok

Na pánvi necháme rozpustit máslo a orestujeme na ní zeleninu - mrkev, cibuli, rozpuštěný česnek.

Pravý boršč - krok přípravy 1

Zdroj: Youtube

8. Krok

Maso a kosti vyjmeme z vývaru a vidličkou ho rozmačkáme.

Pravý boršč - krok přípravy 1

Zdroj: Youtube

9. Krok

Vývar procedíme přes cedník.

Pravý boršč - krok přípravy 1

Zdroj: Youtube

10. Krok

Jakmile máme vývar scezený, můžeme pokračovat v vaření boršče. Do čistého vývaru vrátíme zpět maso. Přidáme k němu řepu, brambory a rajčatový protlak. Polévku přivedeme k varu.

Pravý boršč - krok přípravy 1

Zdroj: Youtube

11. Krok

Když začne boršč vřít, přidáme k němu zelí, dušenou zeleninu, osolíme ji a vaříme 15 minut.

12. Krok

Před koncem vaření přidáme ještě citronovou šťávu, nasekaný kopr a petrželovou nať. Všechno spolu pořádně promícháme.

13. Krok

Boršč podáváme s kysanou smetanou a nasekaným koprem a petrželovou natí.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Oběd

2838 recepty

Rýže

176 recepty

Pomazánky

200 recepty

Saláty

271 recepty

Dýně

51 recepty

Mascarpone

132 recepty

Droždí

252 recepty

Dezert

1917 recepty

Nepečené

204 recepty

Zelí

166 recepty