INZERCE

Zdroj: Tetsunori via Adobe Stock

Portská omáčka

Bohatá a chutná portská omáčka, perfektní doplněk k pečenému masu nebo zvěřině.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 Lžíce olivový olej Přidáno do
  • 2 Šalotky Jemně sekaný Přidáno do
  • 2 Toe česnek, jemně nasekaný Přidáno do
  • 250 ml Portské víno Přidáno do
  • 500 ml hovězí vývar Přidáno do
  • 1 Čajová lžička cukr Přidáno do
  • 1 Čajová lžička čerstvý tymián, jemně nasekaný Přidáno do
  • 2 Čajová lžička Kukuřičný škrob, rozpuštěný v nějaké studené vodě Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Pro portskou omáčku zahřejte olivový olej na velké pánvi na středním ohni. Přidejte šalotky a česnek a smažte je asi 2 minuty, dokud nezměknou.

2. Krok

Nalijte portské do pánve a nechte ho vařit 5 minut, dokud se objem nesníží na polovinu.

3. Krok

Nalijte hovězí vývar do pánve a přidejte cukr a tymián. Nechte směs 15 minut vařit.

4. Krok

Přidejte kukuřičný škrob do pánve a promíchejte ho. Nechte omáčku vařit další 2-3 minuty, dokud nezhoustne. Pokud chcete hustější omáčku, můžete přidat více kukuřičného škrobu.

5. Krok

Odeberte pánvi z plotny a nechte portskou omáčku před podáváním trochu vychladnout. Omáčku přeceďte přes jemné síto, abyste odstranili šalotku a česnek, pokud dáváte přednost hladší omáčce.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty