Zdroj: Pixabay: danymena88
Pomerančové tiramisu na Silvestra
Sladký a svěží desert, který je dokonalý pro zakončení nového roku. Pomerančové tiramisu je lahodná variace klasického italského desertu, který je oživen oranžovým likérem.
Ingredience
Pro pomerančový krém
- 4 Bio-pomeranče
- 100 g cukr
- 4 ks žloutek
- 500 g mascarpone
- 50 ml Pomerančový likér
Pro vrstvy tiramisu
- 200 g Piškoty
- 2 lžíce instantní káva
- 30 ml voda
Nejnovější letáky
Postup
Pro pomerančový krém nakrájejte pomeranče a vymačkejte z nich šťávu. Šťávu z pomerančů spolu s polovinou cukru dejte do hrnce a přiveďte k varu. Žloutky se zbytkem cukru ušlehejte na světlý krém.
Pomalu zašlehejte pomerančovou šťávu do směsi vajec a cukru, přitom neustále míchejte. Směs vložte zpět do hrnce a zahřívejte na mírném ohni, dokud se nezahustí. Odeberte z ohně a nechte vychladnout.
Zatímco pomerančový krém chladne, připravte espresso s vodou a 2 lžícemi pomerančového likéru. Piškoty jím namočte a rozložte na dno zapékací misky.
Vybíjejte mascarpone v misce, dokud nebude krémové. Vmíchejte zbytek pomerančového likéru. Vychladlý pomerančový krém vmíchejte do mascarpone.
Rozdělte polovinu pomerančového mascarpone krému na piškoty. Přidejte druhou vrstvu namočených piškotů a pokryjte zbytkem pomerančového mascarpone krému.
Nechejte minimálně 2 hodiny v lednici, než ho podáte. Před podáváním posypte trochou pomerančové kůry.