INZERCE

Zdroj: Pixabay: danymena88

Pomerančové tiramisu na Silvestra

Sladký a svěží desert, který je dokonalý pro zakončení nového roku. Pomerančové tiramisu je lahodná variace klasického italského desertu, který je oživen oranžovým likérem.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Pro pomerančový krém

  • 4 Bio-pomeranče Přidáno do
  • 100 g cukr Přidáno do
  • 4 ks žloutek Přidáno do
  • 500 g mascarpone Přidáno do
  • 50 ml Pomerančový likér Přidáno do

Pro vrstvy tiramisu

  • 200 g Piškoty Přidáno do
  • 2 lžíce instantní káva Přidáno do
  • 30 ml voda Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Pro pomerančový krém nakrájejte pomeranče a vymačkejte z nich šťávu. Šťávu z pomerančů spolu s polovinou cukru dejte do hrnce a přiveďte k varu. Žloutky se zbytkem cukru ušlehejte na světlý krém.

2. Krok

Pomalu zašlehejte pomerančovou šťávu do směsi vajec a cukru, přitom neustále míchejte. Směs vložte zpět do hrnce a zahřívejte na mírném ohni, dokud se nezahustí. Odeberte z ohně a nechte vychladnout.

3. Krok

Zatímco pomerančový krém chladne, připravte espresso s vodou a 2 lžícemi pomerančového likéru. Piškoty jím namočte a rozložte na dno zapékací misky.

4. Krok

Vybíjejte mascarpone v misce, dokud nebude krémové. Vmíchejte zbytek pomerančového likéru. Vychladlý pomerančový krém vmíchejte do mascarpone.

5. Krok

Rozdělte polovinu pomerančového mascarpone krému na piškoty. Přidejte druhou vrstvu namočených piškotů a pokryjte zbytkem pomerančového mascarpone krému.

6. Krok

Nechejte minimálně 2 hodiny v lednici, než ho podáte. Před podáváním posypte trochou pomerančové kůry.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty