INZERCE
Zdroj: Oleksandr Prokopenko from Canva
Pomazánka z rajčat
Tato osvěžující pomazánka s pár jednoduchými surovinami přináší chuť léta do vaší kuchyně. Skvělá na toast, jako dip k zeleninovým tyčinkám nebo jako obložený chlebíček.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 6 ks rajčata
- 1 ks cibule
- 2 stroužky Česnek
- 2 pl olivový olej
- 15 g čerstvá bazalka
- 1 čl sůl
- 1⁄2 čl černý pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Připravte suroviny. Rajčata opláchněte vodou a nakrájejte na kostky. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte najemno.
2. Krok
Na pánvi ohřejte olivový olej, přidejte nasekanou cibuli a česnek. Restujte, dokud cibule nezsklá zprůhlednělý vzhled.
3. Krok
Přidejte nasekané rajčata, sůl a pepř. Vařte na střední teplotě asi 20 minut, dokud se rajčata nerozpadnou a voda nezredukuje.
4. Krok
Přidejte čerstvou bazalku a vařte další 2 minuty.
5. Krok
Vložte směs do mixéru a mixujte do hladka. Upozorňujeme, že rychlý mixér může směs zahřát, takže buďte opatrní při otevírání víka.