INZERCE

Polský žurek

Polévka žurekje tradiční polská polévka z kvasnicového zakysaného vývaru. Je to hustá polévka, která se často podává s kousky uzeného masa, klobásy, vajíčkem nebo bramborami.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 litrů kvasnicový zakysaný vývar Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 150 g uzeného masa Přidáno do
  • 100 g bílé klobásy Přidáno do
  • 1 Lžíce masla Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • 2 brambory Přidáno do
  • 4 Lžíce smetany Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • petrželka na ozdobu Přidáno do
  • 1 Lžíce mouky na zahuštění Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

V hrnci si roztopte máslo a osmažte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.

2. Krok

Přidejte uzené maso a bílou klobásu nakrájené na kousky a osmažte je dozlatova.

3. Krok

Přidejte prolisovaný česnek a restujte ho s masem a cibulí.

4. Krok

Přidejte žurek a vařte asi 20 minut.

5. Krok

Mezitím si v jiném hrnci uvařte vajíčka na tvrdo a oloupejte je. Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a také je uvařte.

6. Krok

Do polévky přidejte uvařené brambory a smetanu a vše dochuťte solí a pepřem. Pokud je polévka příliš řídká, přidejte lžíci mouky rozpuštěné ve vodě a nechte ještě chvíli povřít.

7. Krok

Polský žurek podávejte s nakrájeným uvařeným vajíčkem a ozdobte petrželkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2783 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty