INZERCE

Polský žurek

Polévka žurekje tradiční polská polévka z kvasnicového zakysaného vývaru. Je to hustá polévka, která se často podává s kousky uzeného masa, klobásy, vajíčkem nebo bramborami.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 litrů kvasnicový zakysaný vývar Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 150 g uzeného masa Přidáno do
  • 100 g bílé klobásy Přidáno do
  • 1 Lžíce masla Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • 2 brambory Přidáno do
  • 4 Lžíce smetany Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • petrželka na ozdobu Přidáno do
  • 1 Lžíce mouky na zahuštění Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

V hrnci si roztopte máslo a osmažte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.

2. Krok

Přidejte uzené maso a bílou klobásu nakrájené na kousky a osmažte je dozlatova.

3. Krok

Přidejte prolisovaný česnek a restujte ho s masem a cibulí.

4. Krok

Přidejte žurek a vařte asi 20 minut.

5. Krok

Mezitím si v jiném hrnci uvařte vajíčka na tvrdo a oloupejte je. Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a také je uvařte.

6. Krok

Do polévky přidejte uvařené brambory a smetanu a vše dochuťte solí a pepřem. Pokud je polévka příliš řídká, přidejte lžíci mouky rozpuštěné ve vodě a nechte ještě chvíli povřít.

7. Krok

Polský žurek podávejte s nakrájeným uvařeným vajíčkem a ozdobte petrželkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty