INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/rCDnIcuN8O7Zr1ekcxrU/74e2943a34a5b4b9c55cd3d8325041.jpeg)
Zdroj: georgedolgikh from Canva
Polévka ze zeleného chřestu
Vynikající šparglová polévka se smetanou, kterou si připravíte jednoduše a rychle.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g Chřest
- 200 ml smetana na vaření
- 1 ks cibule
- 2 ks česnek
- 1 lžíce sůl a pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Nejprve očistěte chřest a nakrájejte jej na menší kousky. Cibuli a česnek také oloupejte a nakrájejte na drobno.
2. Krok
Na pánvi rozpalte olej, přidejte cibuli a česnek a opečte, dokud nebude cibule skleněná. Poté přidejte nakrájený chřest a opečte jej spolu s cibulí a česnekem po dobu 5 minut.
3. Krok
Do pánve se šparglem přidejte 1 l vody, sůl a pepř. Přikryjte a nechte vařit na středním ohni asi 15 minut.
4. Krok
Po uplynutí 15 minut přidejte do polévky smetanu na vaření a dobře promíchejte. Nechte ještě chvíli povařit.
5. Krok
Hotovou polévku rozmixujte ponorným mixérem na hladkou konzistenci.