Zdroj: DronG via iStockPhotos
Podzimní noky a dýňový nákyp
Tento nákyp s noky a dýní je skutečnou podzimní lahůdkou. Kombinace domácích noků a voňavé dýně, doplněná křupavým sýrem, je opravdovou lahůdkou pro chuťové buňky a jedním z mých nejoblíbenějších jídel, když se ochladí. Tento recept jsem připravila už nesčetněkrát a vždy potěší rodinu i přátele.
Ingredience
- 600 g Moučné brambory
- 200 g Mouka
- 1 střední velikost dýně Hokkaido
- 2 Cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 Tablespoon olej
- sůl a pepř
- 1 KL Tymián
- 150 g Strouhaný sýr (např. ementál)
- 500 ml Cream
Nejnovější letáky
Postup
Pro přípravu sýrových noků nejprve omyjte brambory a vařte je v osolené vodě asi 20 minut. Poté je nechte krátce vychladnout a oloupejte je. Je důležité zpracovat brambory ještě teplé, protože tak lépe absorbují mouku.
Zatímco se brambory vaří, rozpulte dýni, odstraňte z ní semínka a nakrájejte ji na kostky. Dávám přednost dýni hokkaido, protože se dá jíst její slupka a má úžasnou oříškovou chuť.
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Poté je společně s kostkami dýně osmahněte na pánvi na oleji, dokud nezměknou. Dochuťte solí, pepřem a tymiánem, váš kastrol by měl být dobře ochucený.
Nyní k přípravě noků: Oloupané brambory prolisujte přes rýžovar na brambory a přidejte mouku. Vše uhněťte v hladké těsto a vytvarujte malé knedlíčky. Tip: Ruce si poprašte moukou, aby se těsto nelepilo!
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Do zapékací misky dejte noky, dýňovou zeleninu a smetanu a dobře promíchejte. Gnocchi a dýňový nákyp posypte sýrem a pečte v troubě asi 25-30 minut, dokud sýr není pěkně zlatohnědý.