INZERCE
Poctivá svíčková

Poctivá svíčková

Na tuto omáčku existuje mnoho receptů, také ji vařím různými způsoby, dnes to bylo zjednodušené. 🙂

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 1 cibule Přidáno do
  • 1 mrkev Přidáno do
  • 1 Petržel Přidáno do
  • 12 celer Přidáno do
  • 1 kg hovězí maso Přidáno do
  • 200 ml mléko Přidáno do
  • 500 ml smetana na vaření Přidáno do
  • 3 pl mouka hladká speciální Přidáno do
  • voda Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • nové koření Přidáno do
  • bobkový list Přidáno do
  • mleté Koření Přidáno do
  • olej Přidáno do
  • brusinky Přidáno do
  • 2 polévková lžíce krystalový cukr Přidáno do
  • 1 ks citron Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Maso nakrájíme na plátky, posolíme, okořeníme a naklepeme, stačí z jedné strany. Nařežeme z každé strany, aby nám zůstaly rovné plátky a na oleji silně opečeme z obou stran. Opečené dáme pomalu dusit, podléváme podle potřeby vodou, přidáme bobkový list a nové koření. Očistíme si celer, mrkev, petrželi nakrájené nadrobno, dušené a na osmažené cibuli zalijeme vodou a necháme vařit. Pokud nám zelenina změkne, necháme chvíli vychladnout a potom rozmixujeme.

2. Krok

K rozměklému pyré přidáme zeleninovou kaši.

3. Krok

Z cukru si uděláme karamel a také přidáme k masu.

4. Krok

V mléce a smetaně rozšleháme mouku a vlijeme k masu a zelenině. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Nakonec přidáme šťávu z citronu. Dochutíme..

5. Krok

Brusinky [sušené] v kapce vody rozvaříme, abychom mohli ozdobit omáčku a také nám trochu ochutí naši omáčku.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty