Poctivá svíčková
Na tuto omáčku existuje mnoho receptů, také ji vařím různými způsoby, dnes to bylo zjednodušené. 🙂
Ingredience
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 Petržel
- 1⁄2 celer
- 1 kg hovězí maso
- 200 ml mléko
- 500 ml smetana na vaření
- 3 pl mouka hladká speciální
- voda
- sůl
- nové koření
- bobkový list
- mleté Koření
- olej
- brusinky
- 2 polévková lžíce krystalový cukr
- 1 ks citron
Nejnovější letáky
Postup
Maso nakrájíme na plátky, posolíme, okořeníme a naklepeme, stačí z jedné strany. Nařežeme z každé strany, aby nám zůstaly rovné plátky a na oleji silně opečeme z obou stran. Opečené dáme pomalu dusit, podléváme podle potřeby vodou, přidáme bobkový list a nové koření. Očistíme si celer, mrkev, petrželi nakrájené nadrobno, dušené a na osmažené cibuli zalijeme vodou a necháme vařit. Pokud nám zelenina změkne, necháme chvíli vychladnout a potom rozmixujeme.
K rozměklému pyré přidáme zeleninovou kaši.
Z cukru si uděláme karamel a také přidáme k masu.
V mléce a smetaně rozšleháme mouku a vlijeme k masu a zelenině. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Nakonec přidáme šťávu z citronu. Dochutíme..
Brusinky [sušené] v kapce vody rozvaříme, abychom mohli ozdobit omáčku a také nám trochu ochutí naši omáčku.